Christiana Erotokritou microsite LOGO 11 Christiana
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον Πρέσβη της Σουηδίας
2 Μαρτίου 2021

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είχαν σήμερα διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρέσβη της Σουηδίας κ.. Anders Hagelberg και την Επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων, της πρεσβείας κ. Marilia Hansby.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Πρέσβη για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Συζήτησαν επίσης τα θέματα που αφορούν το επίπεδο της διαφθοράς στην Κύπρο και τις προσπάθειες πάταξης της.

 

Στο επίκεντρο της διαδικτυακής συζήτησης τέθηκαν και οι εξελίξεις στο κυπριακό, ενόψει και της πενταμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη για διατήρηση της βάσης συζήτησης του κυπριακού και εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το γεγονός ότι στην επικείμενη Πενταμερή δεν έχει προσκληθεί επίσημα η Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Ο Πρέσβης της Σουηδίας, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για την ενημέρωση και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας τα επόμενα χρόνια.