Christiana Erotokritou microsite LOGO 11 Christiana
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθόρυβη και ακούραστη επαναδιεκδικεί
5 Φεβρουαρίου 2021

Επαναδιεκδικεί θέση στα έδρανα της Βουλής, ζητώντας ξανά την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του κόσμου τον οποίο και καλεί να κρίνει περισσότερο το έργο παρά τα λόγια. «Θεωρώ ότι ο κόσμος -του οποίου ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη του- πρέπει να με κρίνει πρώτα από όλα με τον όγκο και τ’ αποτελέσματα της δουλειάς που έκανα την τελευταία πενταετία ως Βουλευτής και μετά βεβαίως από το τι προτίθεμαι να πράξω την επόμενη πενταετία», δηλώνει στους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ η Βουλευτής του ΔΗΚΟ κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

 

Η κα Ερωτοκρίτου τα τελευταία πέντε χρόνια έχει καταθέσει 38 προτάσεις νόμου, πλείστες από τις οποίες έχουν εγκριθεί και έχουν γίνει νομοθετήματα, τα οποία αφορούν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Θέματα στήριξης της οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σεξισμού και εμπορίας προσώπων όπου σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι έχει θεσπιστεί στην Κύπρο μια από τις πιο σύγχρονες Ευρωπαϊκές νομοθεσίες, με την Κύπρο να είναι σημείο αναφοράς σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες «κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους».

 

Επιπλέον, νομοθετήματα τα οποία αφορούν τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δικαιώματα και προστασία των ζώων, Φ.Π.Α., προστασία των ενοικιαστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εικονικούς γάμους, εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων συνεπεία πτωχευμένων εργολάβων. «Όλα αυτά έχουν μετουσιωθεί σε προτάσεις νόμου κατά τη διάρκεια της θητείας μου μέσω των επιτροπών στις οποίες συμμετέχω που είναι οι Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νομικών, Οικονομικών και Εξωτερικών», εξηγεί η Βουλευτής .

 

Πέραν από την κοινοβουλευτική δράση συμμετέχει και ως εκπρόσωπος του Κυπριακού Κοινοβουλίου ως μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο και έχει απευθυνθεί αρκετές φορές σε επίπεδο ολομέλειας της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου συμμετέχουν Βουλευτές από 47 ξεχωριστές χώρες με κύριο άξονα εκτός της μεταναστευτικής πολιτικής τα προβλήματα του κράτους δικαίου που υπάρχουν στην Τουρκία. «Θεωρώ ότι αυτό είναι άμεσα συνυφασμένο και με την αδικία που προσπαθεί η Τουρκία να εμπεδώσει στον τόπο μας από το 1974 και μετά. Στα θέματα τα οποία απευθύνθηκα στην ολομέλεια αφορούσαν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον κ. Ερντογάν τόσο του λαού του όσο και άλλων λαών, την απουσία της ελευθερίας Τύπου και της ελευθερίας έκφρασης που είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και το οποίο είναι βασικός άξονας των χωρών μελών του συμβουλίου της Ευρώπης και μιας διαδικασίας όπου προσπαθούμε να ενημερώσουμε και ν’ αυξήσουμε την αντίληψη των συναδέλφων μας από άλλες χώρες για το τι πραγματικά επικρατεί στην Τουρκία ποιοι είναι οι άξονες πολιτικής της και τι προσπαθεί να επιβάλει και στον δικό της τον λαό αλλά και σε γειτονικούς λαούς», υπογραμμίζει.

 

Επιπρόσθετα η κα Ερωτοκρίτου τονίζει πως σε περίπτωση που ο κόσμος την εμπιστευτεί ξανά με τη ψήφο του το θέμα της διαφάνειας και της διαφθοράς θα είναι κάτι το οποίο θα βρίσκεται στην προτεραιότητά της, «πρέπει επιτέλους σε αυτόν τον τόπο να κάνουμε πράξη αυτά που λέμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με μεθόδους αντιλήψεις και διαδικασίες που παραπέμπουν σε προηγούμενες διαδικασίες, οτιδήποτε γίνεται πρέπει να γίνεται δημόσια και με διαφάνεια και πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος για την πραγματική διάσταση όλων των δεδομένων». Την ίδια στιγμή προτεραιότητά της και μέσω της επιτροπής οικονομικών στην οποία επιθυμεί να συμμετάσχει -νοουμένου ότι ο κόσμος την εμπιστευτεί ξανά- είναι ο εξ ορθολογισμός της οικονομίας η στόχευση της οικονομικής υποστήριξης που πρέπει το κράτος να δώσει σε ομάδες που την χρειάζονται και όχι σπατάλη πόρων «όπως κατά την άποψή μου γίνεται σε πολλούς τομείς», σημειώνει.

 

Παράλληλα προτεραιότητα δίνει και στον εξ ορθολογισμό και τον εξ ολοκλήρου σχεδιασμό του συνταξιοδοτικού. «Είναι ντροπή για όλους μας εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να εξακολουθεί να υφίσταται το θέμα των διπλών και των τριπλών συντάξεων έστω και αν αυτό μέχρι σήμερα σκοντάφτει σε νομικούς σκοπέλους θα πρέπει να βρούμε τρόπους. Νομικά εμπόδια τα οποία έχουμε βρει μπροστά μας όταν προσπαθήσαμε ν’ αγγίξουμε αυτό το θέμα στο παρελθόν, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να τα υπερπηδήσουμε με μια συντονισμένη, σωστά δομημένη και μελετημένη προσπάθεια», σημειώνει.

 

Στόχος της κας Ερωτοκρίτου είναι επίσης τα θέματα υγείας και παιδείας τα οποία «από την πλευρά της επιτροπής οικονομικών θα ήθελα να ενσκήψω περισσότερο ιδιαίτερα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των διδακτικών μεθόδων με σωστούς δομημένους σχεδιασμούς που να έχουν ως επίκεντρο τη μάθηση με τις νέες διδακτικές μεθόδους, της διαδικτυακής μάθησης όχι με πρόχειρες λύσεις οι οποίες δεν μπορούν να σταθούν σε βάθος χρόνου».

 

Δηλώνει επίσης παρούσα στα κοινά προσπαθώντας στην επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων με λύσεις απλές, δίκαιες και διαφανείς. «Αυτοί είναι οι στόχοι μου», καταλήγει η Βουλευτής του ΔΗΚΟ.