Christiana Erotokritou microsite LOGO 11 Christiana
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Το ΔΗΚΟ στοχεύει σε ενίσχυση του ρόλου του
27 Σεπτεμβρίου 2020

Το ΔΗΚΟ έχει ως στόχο, όχι μόνο τη διατήρηση της εκλογικής του δύναμης, αλλά αύξησης των ποσοστών ούτως ώστε να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τον ρυθμιστικό του ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Η αναπληρώτρια πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου αναφέρεται στους εκλογικούς στόχους του κόμματος και απαντά στις επικρίσεις περί κλειστής ομάδας του Νικόλα Παπαδόπουλου. Σημειώνει ακόμα ότι οι εκλογές είναι αντιπαραβολή πολιτικών θέσεων και απόψεων και αυτό είναι το κριτήριο με το οποίο θα πρέπει να κρίνεται ο καθένας. Προσθέτει ακόμα ότι οι πολιτικές θέσεις του ΔΗΚΟ δικαιώνονται όλο και περισσότερο και αυτό είναι κάτι το οποίο εκτιμά ότι αναγνωρίζεται από τους πολίτες και ότι αυτή η αναγνώριση θα μετουσιωθεί στην κάλπη.

 

– Αντίστροφη μέτρηση για βουλευτικές εκλογές. Να θεωρήσουμε δεδομένη την υποψηφιότητά σας; Ποιος ο εκλογικός στόχος του ΔΗΚΟ;

 

– Ο εκλογικός στόχος του ΔΗΚΟ είναι όχι μόνο να διατηρήσει την εκλογική του δύναμη αλλά και να την αυξήσει, προκειμένου να ενισχύσει τον ρυθμιστικό, πρωταγωνιστικό του ρόλο. Θεωρώ ότι η στάση του Δημοκρατικού Κόμματος, οι θέσεις και οι προτάσεις του όλα τα τελευταία χρόνια, έχουν πείσει ακόμα και τον πιο κακόπιστο ότι κριτήριο για εμάς είναι η στήριξη της κοινωνίας, το καλό του τόπου, η υπεύθυνη στάση. Δεν επιτρέπουμε σε οτιδήποτε άλλο να παρεισφρήσει στην άσκηση της πολιτικής μας κρίσης. 

 

Όντας στην αντιπολίτευση, με τεκμηριωμένη άποψη διαφωνούμε με πολλούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, πάλι με τεκμηριωμένη άποψη,  υποστηρίξαμε προτάσεις της κυβέρνησης διότι κρίναμε ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με τελευταίο παράδειγμα, για να μιλούμε με παραδείγματα, τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που ήρθαν στη Βουλή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Στηρίξαμε το νομοσχέδιο που αφορούσε την αναστολή των δόσεων των δανείων, γιατί πιστεύουμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι βοηθά πάρα πολλούς συμπατριώτες μας. Ήταν επίσης στα μέτρα των δυνατοτήτων της κυπριακής οικονομίας και είχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μάλιστα η στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος που οδήγησε στην ψήφιση της αναστολής των δόσεων από τη Βουλή. 

 

Από την άλλη μεριά, επικρίναμε έντονα την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, γιατί αρνήθηκε τον έλεγχο και τη διαφάνεια στο θέμα των κρατικών εγγυήσεων, μη αποδεχόμενη να συμμετάσχει ο Γενικός Ελεγκτής στη διαδικασία ως παρατηρητής και μόνο. Η άρνηση αυτή, ήταν για εμάς ένας πολύ ισχυρός λόγος για να απορρίψουμε το νομοσχέδιο, θεωρώντας ότι χωρίς διαφάνεια και έλεγχο, η εφαρμογή του θα οδηγούσε σε πολύ μεγαλύτερες απώλειες για τα δημόσια οικονομικά από τα οφέλη του.  Δυστυχώς, η εμμονή της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ εμπόδισε τη λήψη ενός μέτρου που θα μπορούσε να τονώσει τη ρευστότητα και να βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις. 

 

Ανέφερα τα δύο αυτά παραδείγματα, για να καταδειχτεί η σταθερά υπεύθυνη στάση του ΔΗΚΟ και το πώς μετουσιώνεται η υπευθυνότητα αυτή στο χειρισμό του κάθε νομοθετήματος και της κάθε πρότασης, είτε προέρχεται από την εκτελεστική εξουσία, είτε από άλλα κόμματα, με μοναδικό κριτήριο τι ωφελεί τον τόπο και το λαό μας. Πιστεύω ότι οι πολίτες επικροτούν την υπεύθυνη στάση, στηρίζουν τις σωστές πολιτικές, υιοθετούν τις ρεαλιστικές προτάσεις και, αντιθέτως, επικρίνουν την αδράνεια, την αδιαφάνεια και την αναποτελεσματικότητα. Γι’ αυτό, έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι οι συμπατριώτες μας θα εκτιμήσουν τη στάση και τις προτάσεις μας και αυτό θα μετουσιωθεί και σε υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος στις κάλπες. 

 

– ΔΗΠΑ και Πλατφόρμα πόσο θα επηρεάσουν την εκλογική δύναμη του ΔΗΚΟ; Ή θεωρείτε ότι δεν θα επηρεάσει;

 

– Όλα τα κόμματα, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Στο Δημοκρατικό Κόμμα, επιλέγουμε να αντιπαρατεθούμε με πολιτικές θέσεις, αρχές και αξίες, αλλά και με την αξιολόγηση της στάσης μας, όπως εκφράστηκε την τελευταία πενταετία με την υποστήριξη ή με τη μη υποστήριξη νομοθετημάτων και συγκεκριμένων πολιτικών. Οι προτάσεις μας δικαιώνονται, όλο και περισσότερο, κάθε ημέρα που περνά. Με αυτές, ως μεγάλο εφόδιο, απευθυνόμαστε στους πολίτες. Εκτιμώ ότι απέναντι στις προτάσεις και τις θέσεις αυτές, προσωπικές ατζέντες και επιδιώξεις, ακόμα και όταν οδηγούν στη δημιουργία κόμματος, δεν μπορούν να έχουν ιδιαίτερη επιρροή και πάντως όχι στον κόσμο του ΔΗΚΟ.

 

– Στο ΔΗΚΟ υπάρχει μια «παρέα» που αποφασίζει για όλα, ισχυρίζονται οι αποχωρήσαντες από το κόμμα. Εσείς προφανώς ανήκετε στην παρέα του προέδρου. Πώς το σχολιάζετε;

 

– Ελλείψει επιχειρημάτων καταφεύγουμε σε γενικόλογες τοποθετήσεις που κατά την άποψή μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό, αντιθέτως είναι επιβεβλημένο, ο  πρόεδρος του οποιουδήποτε κόμματος να έχει κάποιους στενούς συνεργάτες. Συμβαίνει σε όλα τα κόμματα, αλλά και σε όλες τις κυβερνήσεις. Οι πολιτικές αποφάσεις, όμως, λαμβάνονται σε επίπεδο συλλογικών οργάνων. Για παράδειγμα, την περίοδο της πανδημίας, η κοινοβουλευτική ομάδα συνεδρίαζε σχεδόν καθημερινώς και συλλογικά λαμβάνονταν οι αποφάσεις. Συλλογικά γινόταν ο διάλογος και συλλογικά λαμβάνονταν και οι αποφάσεις. Με τις αποφάσεις, άλλωστε, του Κόμματος, για τα θέματα της οικονομίας, της νέας στρατηγικής, της στήριξης της κοινωνίας, δεν διαφώνησε κανείς και δεν θα μπορούσε γιατί έχουν αποδειχτεί σωστές. 

 

– Πού χάθηκε η «χημεία» και η προσπάθεια για συνένωση του ενδιάμεσου; Ήταν τελικά μια ευκαιριακή συνεργασία μόνο οι προεδρικές εκλογές; Δεν είδαμε να δουλεύει πουθενά αλλού η συνεργασία αυτή.

 

– Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στον κεντρώο χώρο και δεν θεωρώ ότι χάθηκε η χημεία. Η μεγάλη συμμαχία του κέντρου το 2018 με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, δεν ήταν ένα ευκαιριακό συναπάντρεμα πολτικών δυνάμεων με στόχο την εξουσία. Είχε μία κοινή πολιτική πλατφόρμα, με κοινές απόψεις, ιδέες και αρχές για όλα τα θέματα που άπτονται της διακυβέρνησης του τόπου. Όλα αυτά εξακολουθούν και υφίστανται. Υπάρχουν πάντα συγκλίσεις αναφορικά με τις εκτιμήσεις για το Κυπριακό, για την Οικονομία και την κοινωνική πολιτική, την Υγεία, την Παιδεία και όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Από τη στιγμή που εξακολουθούν σε πολλά πράγματα οι αρχές να συγκλίνουν, δεν αποκλείω οτιδήποτε στο μέλλον.

 

– Το αποτέλεσμα των βουλευτικών, θα προδιαγράψει και την γραμμή του ΔΗΚΟ για τις προεδρικές. Οι πληροφορίες για συνεργασία με το ΑΚΕΛ ενισχύονται και από την κοινή αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθείτε πολλές φορές. Πληροφορίες λένε για συνεννόηση παρασκηνιακά τόσο για κοινοβουλευτικά θέματα όσο και για άλλα θέματα της επικαιρότητας. Τι απαντάτε;

 

– Καμία παρασκηνιακή διαβούλευση δεν υπάρχει και δεν ήταν ποτέ στη δική μας αντίληψη ότι θα πρέπει παρασκηνιακά ή πίσω από κλειστές πόρτες να διεξάγουμε τον οποιοδήποτε διάλογο με άλλους πολιτικούς χώρους. Προφανώς  το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών θα παίξει το δικό του σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας προς τις προεδρικές εκλογές του 2023. Ο δικός μας στόχος είναι, και είμαι βέβαιη ότι θα τον πετύχουμε, να διατηρήσει το ΔΗΚΟ το ρυθμιστικό του ρόλο ως η κατ’ εξοχήν δύναμη του Κέντρου, που πάντα επέλεγε τι έπρεπε να στηρίξει και τι να απορρίψει, πετυχαίνοντας το ισοζύγιο και τη μετριοπαθή και κεντρώα προσέγγιση. Και αυτό θα έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία στην πορεία για τις προεδρικές εκλογές.

 

Η υποψηφιότητά μου είναι αυτονόητο χρέος

 

– Όσον αφορά εσάς;

 

Ασφαλώς θα είμαι υποψήφια. Ο κόσμος του ΔΗΚΟ με τίμησε και με επέλεξε ως βουλευτή Λευκωσίας το 2016 και ως αναπληρώτρια πρόεδρο του κόμματος μόλις πριν δυόμισι χρόνια. 

Η υποψηφιότητά μου, όπως και αυτή άλλων συναγωνιστριών και συναγωνιστών, είναι αυτονόητο χρέος, ώστε να δώσουμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, για να μεταφέρουμε στον κόσμο τις αρχές, τις προτάσεις, τα σχέδιά μας για το μέλλον. Για να ενισχυθεί ο ρυθμιστικός και πρωταγωνιστικός ρόλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Για να γίνει ένα σημαντικό βήμα, ώστε το Κόμμα μας να διαμορφώσει το περιεχόμενο της αλλαγής, που ζητά η κυπριακή κοινωνία,  

– Πού βρίσκονται οι διεργασίες ενόψει εκλογών σε σχέση και με τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου;

 

– Οι διεργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Αναμένουμε ότι το αργότερο μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε την ολοκληρωτική κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει πολύ ισχυρό ενδιαφέρον από ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν στα κοινά και είναι διατεθειμένοι να μπουν στην αρένα της πολιτικής διεργασίας των εκλογών.

 

– Πώς ορίζετε το ρυθμιστικό ρόλο του ΔΗΚΟ. Να επιδιώξει μία συνεργασία για να είναι στην επόμενη κυβέρνηση;

 

– Ρυθμιστικός ρόλος σημαίνει όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές του 2021, έτσι ώστε το ΔΗΚΟ να συνεχίσει να είναι ο ρυθμιστής, όπως συμβαίνει σήμερα. Δεν είναι οι ψήφοι του ΔΗΚΟ που πέτυχαν την έγκριση του νομοσχεδίου για αναστολή των δόσεων των δανείων; Δεν είναι το ΔΗΚΟ που την ώρα δύσκολων αποφάσεων απέτρεψε κακές πολιτικές ή επέτρεψε καλές πολιτικές; Είμαι υπερήφανη που μετέχω σε ένα κόμμα που δεν δίστασε ποτέ να στηρίξει το σωστό και ωφέλιμο για το καλό του τόπου και των πολιτών, όποιο και αν ήταν το πολιτικό κόστος. 

 

– Σε όλα αυτά βέβαια είναι και το Κυπριακό και το θέμα της εξωτερικής πολιτικής. Πόσο δυνατή είναι μία συνεργασία με το ΑΚΕΛ; Αλλά και στην οικονομία πολλές φορές το ΔΗΚΟ χαρακτηρίστηκε δεκανίκι της κυβέρνησης.

 

– Όλα όσα συζητήσαμε μέχρι τώρα, καθιστούν τη σύνδεση της στάσης μας στο Κυπρiακό ή την οικονομία με τις προεδρικές εκλογές του 2023, τουλάχιστον επιπόλαια. Το Δημοκρατικό Κόμμα λειτουργεί με απόλυτη συνέπεια στις αξίες και απόλυτο κριτήριο το καλό της πατρίδας και του λαού μας. Οι προεδρικές εκλογές απέχουν χρόνια και είναι πολύ νωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε συζήτηση. Ειδικά σε μία χρονική στιγμή που η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, εντείνουν τα προβλήματα και προκαλούν αβεβαιότητα στην κοινωνία.

 

Δεν αντιμετωπίζουμε τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση δογματικά

 

– Ασκείτε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, αλλά πολλές φορές συνεργαστήκατε στη Βουλή για νομοσχέδια. Τι απαντάτε;

 

– Στηρίξαμε κυβερνητικά νομοσχέδια το 2013 τα οποία ήταν απότοκο του μνημονίου. Αν με ρωτάτε εάν είχαμε την πολυτέλεια να επιλέξουμε μεταξύ αυτών ή κάποιων άλλων, δυστυχώς η απάντηση είναι πως δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια. Όπως και στην περίπτωση του Συνεργατισμού οι χειρισμοί που έγιναν, επέβαλαν να πάρουμε κάποιες πολύ δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις. Υπάρχουν όμως και πολλές περιπτώσεις που καταψηφίσαμε νομοσχέδια και πολιτικές που θεωρούσαμε ότι ήταν εις βάρος του τόπου. Όπως για παράδειγμα το θέμα των κρατικών εγγυήσεων. Θεωρώ ότι με όλα αυτά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας συνεπεία της κακοδιαχείρισης από την πλευρά της κυβέρνησης του προγράμματος πολιτογραφήσεων, ενδεχομένως να έχουμε γλιτώσει τον τόπο από ένα άλλο σκέλος κακοδιαχείρισης, όχι σε επίπεδο διαβατηρίων αλλά σε επίπεδο χορήγησης δανείων με κρατικές εγγυήσεις.

 

Άρα βρισκόμενοι στην αντιπολίτευση δεν θεωρούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ρόλο μας δογματικά και να καταψηφίζουμε τα πάντα. Υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο για εμάς κατά πόσο η δεδομένη απόφαση τη δεδομένη στιγμή υπηρετεί ευρύτερα το σύνολο του λαού.

 

– Εκφράσατε μία ανησυχία στις δηλώσεις σας με την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών. Τι σας ανησυχεί;

 

– Αυτή η οικονομική κρίση συνεπεία της πανδημίας έχει βρει την Κύπρο σε μία πολύ δύσκολη και κακή στιγμή όσον αφορά ευρύτερα τα οικονομικά του τόπου. Δυστυχώς η κακοδιαχείριση του Συνεργατισμού, έφερε την Κύπρο να έχει πολύ κακές επιδόσεις πάνω στο δημόσιο χρέος, για το οποίο οι κυβερνώντες ήλπιζαν ότι με την πορεία της οικονομίας και την ανάπτυξη θα μειωνόταν. Δυστυχώς η πανδημία όξυνε το πρόβλημα. Εάν το Μάρτιο του 2020 είχαμε δημόσιο χρέος 80%, αντί 95%, είναι προφανές ότι μπορούσε η χώρα μας να αντλήσει πολύ περισσότερα χρήματα, με πολύ πιο ευνοϊκό επιτόκιο για να στηρίξει την κυπριακή οικονομία σε πολύ μεγαλύτερο εύρος και σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και με διαφορετικής φύσης εργαλεία, εκτός από την επιδότηση των προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας. Ενδεχομένως να είχε πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα να στηρίξει για παράδειγμα το ΓεΣΥ και τις υπηρεσίες Υγείας, ή την Παιδεία. Δυστυχώς η πανδημία μάς βρήκε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, επειδή οι οικονομικές επιδόσεις των κυβερνώντων μετά το 2018 ήταν τέτοιες, συνεπεία και του Συνεργατισμού, που έφεραν την Κύπρο σε πολύ δύσκολη οικονομικά θέση.

 

Η συζήτηση περί διαρροής, εν πολλοίς αποπροσανατολίζει

 

– Η διαρροή για τα διαβατήρια έγινε από τη Βουλή, δήλωσε πριν από δύο βδομάδες ο Μαρίνος Σιζόπουλος σε συνέντευξή του στον «Φ». Συμμερίζεστε την άποψη αυτή και πόσο σας προβληματίζει;

 

– Δεν πρόκειται να υποκαταστήσω τις διωκτικές Αρχές, αλλά και δεν θεωρώ ότι θα ήταν υπεύθυνο να εκφράσω προσωπική άποψη για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαρροή. Θεωρώ όμως ότι η συζήτηση περί διαρροής εν πολλοίς αποπροσανατολίζει. Εκείνο που έπρεπε να είναι το πρώτο μας μέλημα είναι όχι το ποιος διέρρευσε, αλλά γιατί υπήρχε κάτι προς διαρροή. Το μείζον πρόβλημα είναι η κακοδιαχείριση αυτού του προγράμματος το οποίο θα μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για υγιή ανάπτυξη της οικονομίας. Δυστυχώς, κάποιοι είτε το ξεχείλωσαν, είτε το κακοδιαχειρίστηκαν, με αποτέλεσμα να γυρίσει μπούμερανγκ και να αποτελεί βάρος στην εικόνα της Κύπρου, αντί να αποτελεί πλεονέκτημα. Να θυμίσω επίσης ότι το θέμα με τις πολιτογραφήσεις και ο διασυρμός της Κύπρου, δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera. Είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε από το 2016 – 2017 με πρώτη και καλύτερη την περίπτωση του Καμποτιανού. Είναι προφανές, ό,τι κάνουμε ή ό,τι δεν κάνουμε, έρχεται και μας βρίσκει. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι επικροτούμε ή ότι χειροκροτούμε πολιτικές διαρροών. Εμείς ποτέ δεν συμμετέχουμε και ποτέ δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες. Από την άλλη όμως ας μην πυροβολούμε μόνο τον αγγελιαφόρο, αλλά ας δούμε κατά πόσο πήραμε το μήνυμα ή όχι. Διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα σκάνδαλα τα οποία έγιναν κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του προγράμματος πολιτογράφησης και όχι η αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων. Στην εποχή μας έχει μεγάλη σημασία πόση αξιοπιστία μπορείς να συγκεντρώσεις ως κράτος και ως οικονομία για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που έρχονται στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης και της πανδημίας. Όταν δεν είσαι αξιόπιστος δεν είσαι ούτε ελκυστικός σε σωστούς επενδυτές, είτε εγχώριους, είτε αλλοδαπούς. Δυστυχώς, με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, η αξιοπιστία της Κύπρου είναι σήμερα εξαιρετικά χαμηλή. Λυπάμαι μάλιστα να παρατηρήσω ότι τα θέματα της αξιοπιστίας δεν μπαίνουν μέσα στην εξίσωση των κυβερνώντων για την προώθηση της ανάπτυξης σε αυτό τον τόπο, αφού, δυστυχώς, εκείνο που έχει τον καθοριστικό ρόλο είναι το γρήγορο κέρδος, το οποίο, όμως, έχει για την πατρίδα μας μεγάλο κόστος.

 

– Θεωρείτε ότι πρέπει να τερματιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας;

 

– Όχι, ποτέ δεν είπαμε ότι πρέπει να τερματιστεί. Εκ των πραγμάτων όμως, με όλα αυτά που έγιναν, οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν από μόνοι τους τραβήξει το φρένο αυτού του προγράμματος. Εμείς υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ έπρεπε να χειρίζονταν το πρόγραμμα με διαφάνεια και σωστό τρόπο. Ας προσπαθήσουν να το κάνουν έστω και τώρα. Πρώτο απαραίτητο βήμα, ο εντοπισμός όλων των λανθασμένων διαδικασιών και η αφαίρεση των υπηκοοτήτων από εκείνους που κακώς τις πήραν. Δεν γνωρίζω αν μπορούμε πλέον να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του προγράμματος, αφού νιώθω ότι μεγάλο μέρος της ζημιάς που έχει γίνει στην αξιοπιστία της Κύπρου, δεν ανατρέπεται. Θεωρώ όμως απαραίτητο να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, να αποδοθούν ευθύνες, να αποκατασταθεί, έστω, το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία.

 

Πηγή: philenews.com

Συνέντευξη στον Φρίξο Δαλίτη